Luftrenare – 6x225g

1,074.00kr

Luktborttagare, tar bort dålig lukt effektivt, 6x225g

Artikelnr: 12006 Kategorier: , , Etikett:

Beskrivning

Få 3-5 gånger mer effekt när du behöver ta bort lukt

Air Sponge deodorant “Power pack” kan användas hemma, på jobbet, i bilen, husvagnen … ja, överallt!


Varför är Air Sponge Deodorant så mycket mer effektiv än andra produkter på marknaden när det gäller att ta bort dålig lukt?
De flesta har använt luftrenare eller parfymerade oljor för att försöka bli av med dålig lukt. Dessa produkter kan bara kamouflera lukt. Dessutom innehåller de vanligtvis miljöfarliga ämnen. Air Sponge absorberar och eliminerar luktpartiklar från luft och textilier. Detta ger dig en renare och fräschare luft i rummet.

Hur blir du normalt av med dålig lukt?
Det finns fyra sätt att bli av med dålig lukt. Du kan:

 • Stäng av ljudet med en starkare lukt
 • Använd ett botemedel som gör att du inte kan lukta illa.
 • Absorbera och neutralisera luktpartiklar.
 • Ta bort luktkällan.

De två första sätten är de vanligaste, även om de förorenar miljön och kan vara irriterande. Även om produkterna kommer med ett löfte om att ta bort lukt, fungerar de vanligtvis genom att ge din inomhusmiljö ännu mer lukt. Air Sponge gör vad den lovar – tar bort dålig lukt ! De flesta har upplevt att det kan ta år att bli av med oönskade lukter.

Hur fungerar Air Sponge Deodorant?
Air Sponge är en fast pastagel som fungerar på samma sätt som flugpapper. Aktivt kol är huvudingrediensen. Detta får Air Sponge att locka till sig luktpartiklar och stänga dem inuti. Air Sponge finns också i flytande form, som levereras i sprayflaskor om 300 ml eller kannor om 5 liter .

Varför använda aktivt kol i Air Sponge Deodorant?
Kol är i grunden poröst, men kan behandlas för att bli ännu mer poröst. När detta är gjort kallas produkten aktivt kol. Detta är väl lämpat för att locka små luktpartiklar och “låsa” dessa inuti. Samtidigt innebär de många porerna i aktivt kol att även en liten bit av tyget tillsammans har en stor yta.

Av denna anledning kan Air Sponge binda betydligt fler luktpartiklar än andra produkter med liknande ändamål. Detta gäller särskilt när lukten är som starkast och de flesta andra produkter blir snabbt överbelastade.

Med tiden kommer gelmassan i Air Sponge att krympa och lämna kolet öppet. Då är ännu fler av kolets porer öppna för att absorbera luktpartiklar, och det kommer inte att vara lika effektivt mot nya lukter i stora rum eftersom effekten av “flugpappret” minskar. Den lilla svarta biten som är kvar kan sedan användas till exempel i dammsugarpåsar eller i små
rum.

Hur använder man Air Sponge Deodorant?
Alla rum luktar. Detta varierar med användning av rummet – vare sig det är hemma, båt, husvagn, kontor eller industribyggnader. Air Sponge hjälper mot alla sådana lukt, förutom de som är giftiga.

Air Sponge är särskilt effektivt mot följande lukt:

 • Svavelbaserade kemikalier
 • Ammoniak, både av syntetisk och organisk typ.
 • Tobakslukt
 • Eldrök
 • Ruttnande mat och skräp
 • Måla lukt
 • Dofter av matlagning, svettning, husdjur och rök som tenderar att sätta sig i väggar, golv, kläder och möbler.
 • Formaldehyd. Denna kemikalie används ofta för att färga kläder, i konstgödsel och spånskiva.

Vad är Air Sponge Deodorant och vad gör det?
När lådan väl har öppnats kan Air Sponge utlösa lite mer av de oönskade luktarna under de första 4-10 timmarna. Detta beror på att lukten som sitter i väggar, möbler etc. extraheras. Efter denna fas kommer lukten gradvis att absorberas av Air Sponge, och produkten har en svag lukt av etanol under de närmaste 12-48 timmarna, som gradvis försvinner och så småningom bara märks om du luktar produkten i lådan.

Om Air Sponge inte fungerar beror det på att det finns mer lukt i rummet än en låda kan ta bort – därför är det viktigt att dosera korrekt.

Obs!
Luftsvampdeodorant får aldrig användas för att avlägsna giftiga gaser! Om du är rädd att du har att göra med giftiga gaser måste du kontakta brandkåren.

Ytterligare information

Vikt 1.5 kg
Dimensioner 12 × 12 × 5 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Luftrenare – 6x225g”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *