Avloppslukt

Avloppslukt är ett vanligt problem idag, att känna dålig lukt från avlopp i hemmet så som badrummet, köket, tvättstugan, garaget, källaren, husvagnen, stugan eller i stallet är mer vanligt än ovanligt idag och du har säkert själv upplevt detta och hittat hit. Orsaken till dålig lukt från avloppet kan vara många, ibland handlar det om läckande avloppsrör, gamla rör, trasigt vattenlås eller helt enkelt att rören inte underhållits och spolats på länge. Hur som helst är avloppslukt ett problem du vill göra dig av med så snabbt det bara går, det hör inte till det normala att leva eller vistas i miljöer där det luktar illa från avlopp eller avloppsvatten.

När du möter dålig lukt och du misstänker att det kommer från avlopp eller avloppsvatten så kan du vidta vissa åtgärder, försök att identifiera vart avloppslukten kommer ifrån för att sedan åtgärda problemet. Det kan tillexempel bli stopp i duschen för att det kommit för mycket hår i duschbrunnen, eller för att det spolats ner tamponger eller tops i toaletten. Har du fått dålig lukt från diskon eller avloppet under diskon kan det vara matrester eller smuts som lagrats under i avloppet under en lång tid. Toaletter har olika packningar mellan toalettstolen och avlopp som kan torka eller spricka och då lukta illa utan att du behöver ha stop i toaletten. Ibland varierar lukten från rum till rum och ibland kan ett stop i köket orsaka lukt i tvättstugan och vice versa.

Avloppslukt i badrummet

Avloppslukt i badrum är ett vanligt problem för många svenskar. Stinkande avloppslukt kan komma och gå lite, bland annat beroende på vad för årstid vi har här i Sverige. När vi har vinter här i Sverige så ökar chansen för att avloppsrören frys och bakterier och smuts blir kvar i avloppet och då smiter avloppslukten ut ur toaletten där hemma.

Vanliga orsaker till dålig avloppslukt:

  • Kraftigt skyfall
  • Skador eller sprickor på avloppsrör
  • Bakterier och smuts som täpper igen avlopp.
  • Trasigt vattenlås, eller att vattenlåset är fyllt av smuts och bakterier vilket tenderar att hända.
  • Uttorkad golvbrunn
  • Stop i avloppet efter t.ex. matrester, tops, hår, fett eller andra saker som hamnat i avloppet och framkallat dålig lukt! Det är inte sällan matrester och fetter ruttnar och börjar mögla i avlopp och avloppsledningar.
Avloppslukt

Är avloppslukt hälsofarligt?

Ja det kan vara farligt att vistas i miljöer med dålig lukt från avlopp! Svavelväte är en gas som luktar riktigt illa redan vid låga mängder, svavelväte är en en giftig gas och liknas ofta med lukt av ruttna ägg. Gasen rör sig och känns ofta igen då den kommer i vågor, när dessa starka vågor av avloppslukt kommer så brukar nivån på svavelväte vara väldigt hög och farlig! När detta händer går kroppen i försvar, luktsinnet bedövas, ögon och lungor angrips och förmågan att transportera syre minskar. Vid stark avloppslukt var försiktig då du kan räkna med att svavelväte nivån är tillräckligt hög för att ta skada på dig.

Har du dålig lukt i ditt avlopp?

Få bort oönskad avloppslukt med hjälp av luktborttagare. Air Sponge luktborttagare är anpassade för att eliminera dålig lukt av avlopp. Ta bort avloppslukt snabbt och effektiv med luktborttagare från Air Sponge Sverige.

Avloppsgaser från toaletten kan orsaka till en obehaglig / dålig lukt snabbt. I värsta fall så kan det vara fel i avloppsystemets luftning.  Luktneutralisera avloppet med hjälp av luktborttagare från Air Sponge och få snabbt bort dålig lukt från avloppet.