Dålig lukt i kylskåp

Ofta är det mat eller dryck som glömts bort i kylskåpet ända till det blir för gammalt och ruttnar eller möglar, allt som oftast är detta anledning till att det luktar illa i kylskåpet! Du är inte ensam om detta problem, om du känner att ditt kylskåp allt för ofta får en lukt du ej önskar så testa vakum förpackade lådor eller skruva åt locket riktigt ordentligt på det du vill spara i kylskåpet. Att det luktar illa ur kylskåp är inte trevligt för dig eller gäster och får dig ofta att tappa aptiten på allt i kylen, allt som vanligast är att du har allt du behöver hemma för att städa ur kylen så den luktar som vanligt igen. För att städa kylen behöver du lite rengöringsmedel och några trasor.

Vart kommer lukten ifrån?

  • Har du kollat termometern? Detta är mycket viktigt att ha koll på, och för att veta att ditt kylskåp är i ett okej skick.
  • Mat som blivit gammal, ruttnat eller möglat är ofta boven i detta, kom ihåg att gammal mat eller möglig mat oftast sprider sig till andra matvaror i ditt kylskåp.
  • Kom ihåg att kolla termostat, samt avlopp i kylskåp så det ej är vattenfyllt eller stop.
  • Rengör kylskåp och hyllor som vanligt, se till att tömma avloppet och kolla termostat, diska, tvätta som vanligt.
  • Om du nu upplever en dålig lukt trots dina ansträngningar att städa kylskåpet för att få bort all dålig lukt, så rekommenderar jag dig att använda Luktspray 750ml från Air Sponge då den innehåller “goda” bakterier som lever på “dåliga” bakterier speciellt luktpartiklar.

Tips för att få bort dålig lukt ofta kommer tillbaka?

Ta bort och rengör kylskåpet veckovis/dagligen vid spilld mat eller dryck, ta även ut hyllor och lådor från kylskåpet för att städa och rengöra dessa regelbundet 1-2ggr/månad så dåliga bakterier och smuts ej hinner föröka sig eller sätta sig fast.
Se till att alltid sluta förpackningar och lådor i kylskåp ordentligt, är du en av alla oss som använder matlådor eller sparar rester till dagen efter? Ja då är du inte ensam, men däremot kan du lägga lite extra energi på att se till att resterna ej står för länge i kylen för glöms de bort ett par dagar bara så har vi en smittohärd av dåliga bakterier i hela kylskåpet vilka många ej tror. Kylskåpet städas lättast med vanliga rengöringsmedel samt en våt fiberduk. Om du fortfarande lider av dålig lukt, eller lukt som snabbt kommer tillbaka rekommenderar vi dig att testa vår Luktspray som kommer ta bort alla dåliga bakterier snabbt och effektivt!Applicera Air Sponge Luktspray på alla ytor i kylskåpet efter städning och se skillnaden. Vår Luktspray gör det ingen annan produkt gör, vi tar död på de dåliga bakterierna och bibehåller de goda.

Är det farligt att kylskåpet luktar illa?

Kylskåp kan innehålla t.ex kylmedium, som propan, isobutan, och evenetuellt freoner, kortvarig inandning av gas är i regel ofarlig, men om du lever i det dagligen så rekommenderar vi dig starkt att få ordning på problemet! Ditt kylskåp skall ej lukta illa.