Illaluktande skor, få bort dåligt lukt i skor - Air Sponge Sverige

Illa luktande skor

Illa luktande skor

Illaluktande skor? Hur man deodoriserar skor så dem blir luktfria

Vi har alla ett par skor som luktar lite. Lyckligtvis finns det sätt att deodorisera dina skor och få dem att lukta gott igen.

Hur kan jag bli av med den dåliga lukten från mina skor?

Det är bakterier från dina fötter som orsakar illaluktande skor. De växer i stort antal på dina fötter och producerar organiska syror – metantiol, isovalerinsyra och propansyra – som avfallsprodukter. Även om dessa bakterier inte är skadliga, kan de lämna en kvardröjande stank som leder till ett par illaluktande skor.

Till exempel är metantiol en biprodukt av Brevibacterium, den huvudsakliga bakterien som finns på fötterna. Denna organiska syra har en distinkt svavellukt som liknar lukten av ruttem kål och strumpor.

Även med den bästa fothygienen kan dina skor fortfarande lukta illa. Detta beror delvis på att dina fötter innehåller fler svettkörtlar per kvadratcentimeter än någon annanstans på din kropp. Även om svett i sig inte luktar, har detta bakteriella avfall. Detta gör skor till en idealisk hem för bakterier, eftersom de fångar svett och fukt, vilket skapar en miljö för bakterier att växa.

Illaluktande skor, få bort dåligt lukt i skor - Air Sponge Sverige

Med luktspray från Air Sponge kan du enkelt neutralisera lukten och bekämpa bakterierna som lever i dina illaluktande skor. Spraya vår luktspray i dem illaluktande skorna efter du använd dem och låt seden luktsprayen torka. Om du använder vår luktspray efter varje löprunda till exempel kommer den illaluktande doften i skorna att försvinna och istället lukta fräscht under lång tid framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Varukorg